Na kinek a képeire bukkantunk a My Modern Met oldalán?

Borsi Flóráról olvashatunk a My Modern Met és a boredpanda oldalán is. A lány neve  nem ismeretlen itthon sem, rendre jelennek meg anyagai különböző művészeti kiadványokban, de írt róla a BBC, a Huffington Post és a Daily Mail , volt kiállítása Londonban, Detroitban, Istanbulban, és az ő fotóját használta 2014-ben a világhírű képmódosító szoftver, a Photoshop.

Bár a MOME csemetéje, amolyan autodidakta művész, aki jóformán 15 éves kora óta fejlesztgeti  fotózási technikáját. Munkájának érdekessége, hogy képei nagyrészt önarcképek,  különböző vizuális és tartalmi kontextusba helyezve. Fotóit hol a Photoshop eszköztárával, hol pedig analóg technikákkal módosítja.  Ahogy már több interjújában is elmondta: a képeivel a lehetetlent szeretné vizualizálni, és azt szeretné bebizonyítani, hogy a fotózásban még nem mutattak meg mindent. Ezért is keveri a technikákat, és leginkább olyan ötleteteket próbál megvalósítani, amiket még nem lőttek le előtte ezren. Képeinek üzenete leginkább pedig az, amit mi kiolvasunk belőle, de ez is a célja, hogy a fotói mindenkiben egyéni gondolatmenetet indítsanak el.

animeyed4
A My Modern Met oldalán az Animeyed című új sorozatát láthatjuk. A sorozat egyes képein különböző állatok megfelelőjeként tekint vissza Borsi a kamerába. A sorozat sajátossága, ami egyébként jellemző a többi munkájára is, hogy a fotókhoz saját maga készített a sminkeket, a hátteret, és természetesen a koncepció is az övé.

animeyed6 (1) animeyed2 (1) animeyed1 (1)

 

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0tumblrReddit0
kategóriák: hírek   tags: