,,Utálom magamon a túl aranyos ruhákat.”

 

27_b

Egy-két évvel ezelőtt még csak a jól informáltak tudták, hogy egy lakásban válogatott vintage holmikból lehet turkálni, de 2015. májusától szabad lett a préda, hivatalosan is megnyílt az Antifactory Vintage Shop. Az egyelőre egyszemélyes projekt kitalálója, beszerzője, üzletvezetője és nem utolsó sorban kreatívja Stefánkovits Fanni, akinek nemcsak a stílusa, de a humora is a helyén van.

A folytatásban ő válaszolgat a villámkérdéseinkre, sőt, nálunk mutatja be először az új lookbookját.

hogy is volt ez az indulás?

Még suli alatt kezdtem el lakásboltként itthon, majd megnyertem egy pályázatot, amivel hivatalosan, saját üzlettel is el tudtam indítani az Antyfactoryt.

miért pont egy vintage üzlet?

Természetesnek tűnt, mivel kiskorom óta gyűjtöttem a ruhákat és valahogy mindig tudtam, hogy egyszer kezdek velük valamit. Talán furcsa lehet, már régen is mindenféle méretben vásároltam, nemcsak magamnak, hanem másoknak. Ez amolyan gyűjtőszenvedély nálam.

nem rengeteg, de azért van már jó pár bejáratott vintage üzlet Budapesten. Miért pont a tiédbe menjünk be?

A bolt (egyelőre) gyakorlatilag én vagyok egy személyben, így sokkal közvetlenebb a hangulata: velem találkoznak a vásárlók, én veszem meg a ruhákat, én kezelem a Facebook oldal és a száraz papírdolgokkal is én foglalkozom. Ennek sok előnye van, például ha valamit nagyon szeretnél, akkor azt kérésre nagy valószínűséggel be is tudom szerezni. A ruhákat is mindig egyesével veszem meg, felpróbálom, és csak akkor jön, ha átment a rostán.

mármint, ha jól áll rajtad?
(nevet) Majdnem. A szűrő igazából az én ízlésem. Ez furcsa, de igazából azokat a dolgokat gyűjtöm amik „valamilyenek”. Akinek tetszik az én ízlésem, az imádni fogja az egész boltot. Akinek nem, hát nem. Nem szeretem a középszerűséget.

11_b

mit tudhatunk Stefánkovits Fanniról, azon túl, hogy imádja a régi holmikat?

Például vegán vagyok, és van egy menő kajás blogom! Kicsikókusz-nak hívják. Mióta van a bolt nem sokat tudok rá írni, de ha kinövöm magam és lesz több időm, tuti aktivizálódom! Persze van még csomó minden más is pl. imádom a mustárt és a bikram jógát.
10_c

milyen ruhát nem vennél fel semmi pénzért?

Na, erre érdekes válaszolni, mert gyakran választok úgy ruhákat, hogy elsőre az a benyomásom: Te jó ég ez de rossz! Aztán jön a kihívás, hogy de mégis lehet, hogy fel lehetne venni úgy, hogy menő legyen, és a végén azon kapom magam, hogy jön velem. Na de azért bőven van olyan ruha, amit sosem vennék fel, például utálnám magamon a túl ’aranyos’ ruhákat.

saját look-bookokkal szoktál előrukkolni, te magad találod ki a fotózások tematikáját?

Többnyire, Kósa Péter fotózza a sorozatokat így az ő véleménye is fontos tényező. A sminket, hajat szintén magunk csináljuk.

25_b

a legutóbbi sztori, hogy akadt be?

Hm. Általában csak az aktuális ruháimból inspirálódom, beugrik rá valamilyen téma. A mostani helyszín a Gozsdu játékterem egy éjszakai mulatság alkalmával ihletett meg, pont kapóra jött.                                                    

milyen a kapcsolatod a többi vintage üzlettel, tekintve, hogy kicsi ez a város és mindenki tud mindenkiről?

Aki engem szeret, azt én is szeretem. Ez ilyen egyszerű, nem vagyok ellenséges. Ha megkérdeznek, hol van még hasonló bolt, szívesen átirányítom őket például a Ludovikába.

hol vagy fellelhető a budapesti éjszakában?

Legtöbbször a Központ vagy Dzzs bár a kiindulópont.

9_b

szoktak happeningek is történni az üzletedbe, amolyan éjszakába hajlós mulatságok.

Naná! Például most pénteken a karácsonyi buli és vásár! Pop-up árusokat is szoktam hívni, most a Verkstaden és a Boribianka Jewels jönnek. De szoktak lenni még akusztikus mini koncertek, de amúgy bármi megtörténhet!

lesz fogadalmad 2016-ra?
Csak annyi, hogy mindig van jobb, úgyhogy jövőre még jobb lesz.

Fotók: Kósa Péter
Még több infóért ERRE

(l.)

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0tumblrReddit0
kategóriák: ajánló