Marie Claire Fashion Days – Kedvenceink

Öt évvel ezelőtt rendezték meg az első a Marie Claire Fashion Dayst. Ez volt az első minőségi divatesemény Magyarországon, amely összefogta és lehetőséget adott olyan fiatal divattervezők bemutatkozására, akikben megvolt a fejlődéshez szükséges tehetség, motiváció és profizmus.

Az első rendezvény óta egy egész tervező generáció nőtte ki magát, akik közül legtöbben komoly üzleti vállalkozássá fejlődtek, gondoljunk csak Anh Tuan -ra, Nanushka-ra, vagy a USE –ra. Ezidő alatt nemcsak a tervezők bizonyítottak, hanem a rendezvény is folyamatosan változott, bővült és mára óriási közönséget gyűjtött maga köré.

Az idei bemutatókról már végképp kikoptak a jól ismert nevek, és helyükben friss tehetségek kaptak lehetőséget, a szervezők pedig további újdonságokkal színesítették a programokat. Így nemcsak magyar tervezők kreációit nézhette meg a nagyérdemű, hanem a külföldi divatiskolák (London College of Art, Istituto Marangoni és Kingston University )végzős diákjainak alkotásait is. A nemzetközi trendeknek megfelelően ezúttal nem az őszi-téli kollekciókat mutatták be a tervezők, hanem a jövő évi tavaszi-nyári összeállításaikat láthatta a divatra érzékeny közönség.

A Juicy-val a szakmai napon néztük meg Abodi Dóra, Artista, Benus Dani, Elyisan, Enjey, Konsanszky, Tomcsányi Dóri, The Four, a NUBU és Sármán Nóri ruháit. Mivel a neten már számtalan blog kivesézte a tervezők kollekcióit, mi a saját kedvenceinket emeljük ki:

Alma: Bár furcsa váltás volt Abodi Dóra őszi- téli kollekciója után a nyári darabok élénk minta és színvilága illetve geometrikus vonalvezetése, mégis tetszett a bátor kísérletezés a sziluettekkel és a mintákkal. Kedvenceim voltak a futurisztikus és törzsi nyomatok, szokatlan helyeken megjelenő fodrok és a túlméretezett felsőrészek.

Lina: Nekem Tomcsányi Dóri volt a befutó, a kollekciója kerek egységet alkotott, nem volt túlgondolva és agyonmagyarázva. Kreációiban szeretem a dinamizmust, az egyszerűséget és a finom változtatásokat. Ezúttal a korábbi, nagy sikert aratott Panel névre keresztelt kapszulakollekcióját folytatta tovább, ami szerencsére nem azzal végződött, hogy a szocialista idők öltözékeinek kliséit teremtette újjá. Egyes részleteiben utal a hetvenes, nyolcvanas évek inspirációira, de nagy ügyesen finomította és gondolta újra azokat. Nagy kedvenceim voltak az akvarellel festett szobanövények /szerintem zseniális a mintába rejtett utalás/, a digitálisan printelt hernyóselymen, egy földet söprő maxiruha, illetve az autóstáskák!

Noya: Nálam aznap este Sármán Nóri új kollekciója lett a befutó. Bár a tavaszi-nyári kollekció kapott hideget-meleget, a rózsaszín bársony darabokat sokan nem értették, én mégis azt gondolom, hogy a csipkecsodákkal kombinálva ez az erős kontraszt inkább volt merész és előremutató, mintsem érthetetlen. A darabok egy történetet meséltek el a kifutón arról, hogy egy bohókás fiatal lány, hogyan válik magabiztos, szexi nővé. Én szerettem.

fotó:
Jámbor Zsófia // rebellive blog: Még több kép ITT!
Holecz Endre // Fashion Time: Még több kép ITT!

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0tumblrReddit0
kategóriák: beszámolók  hírek   tags: