Melyik bemutató volt a kedvenc a New York-i Divathéten?

Véget ért a 2012-es őszi/téli kollekciók bemutatása  New York Fashion Week-en, a rengeteg említésre méltó bemutatóból válogattunk ki négyet, amibe beleszerettünk, még ha nem is az amerikai kifutók látványvilága áll a legközelebb a szívünkhöz.

Rajzák Kinga szinte minden második bemutatón feltűnt, így az Anna Sui szeszélyesnek mondható kollekciójának bemutatóján is. A divatház isteni színekett választott a következő szezonra, amit kitűnő anyagokkal kombinált, csipetnyi hatvanas évek hangulatát varázsolva ezzel a kifutóra. Játékos minták, fiatalos formák, bagoly formájú sapkák – aki Anna Suit választja 2012 őszén, annak egészen biztos, hogy vidáman indu a hűvös időszak.

Lara Mullen  a végső nagy shown, a Ralph Lauren bemutatón vonult végig a modern jegyekkel bekevert finom, nosztalgikus együttesben. Az arisztokratikus hangulat jellemző volt az egész kollekcióra, az angol arisztokrácia ihlette együttesek leginkább sötét árnyalatúak voltak, fekete, sötétkék és szürke egy kis arany és lila díszítéssel. A két részre osztott bemutató első részére a férfiasabb női pantallók, újságos fiúkra emlékeztető sapkák vonultak végig lágyabb, nőiesebb formákkal és eklektikus mintákkal bekeverve. A show második felében nőiesedett a hangulat, egyre jellemzőbbek lettek a  hosszabb feszes női selyem és bársony ruhák, flitterek és strucctollak.

Szintén a Fashion Week utolsó New York-i napjára esett  Calvin Klein őszi bemutatója is. A Patricia van der Vliet -en látható ruha jellemezte a bemutatón látottakat. Francisco Costa a divatház vezető tervezője az új szezonra minimálisan változtatott vonalvezetésén, színárnyalatára a korall, a fekete, szürke, a búza és a hamu színek a legjellemzőbbek. A márka a fázósabbakra gondolt a tervezésnél, legtöbb darab báránybőrből, mohair-ből, tweedből, gyapjúból és bőrből készült. ÖsszeségébenCalvin Klein-nál 2012 őszén is belehet majd vásárolni.

Marc Jacobs 2012-es őszi kollekciójának készítésénél összeállt Stephen Jones kalapkészítővel, hogy legújabb ruháihoz tervezzen túlméretezett kalapokat, amikről leginkább az Alice Csodaországban ugrik be elsőre. A játék és a mese témáját körüljáró fantasztikus bemutatóra a szeszélyes színpaletta volt a jellemző, átitatva arany, pink és lila színekkel. A show végére letisztult a kollekció, a tervező felvonultatta visszafogottabb, horhatóbb darabjait is a következő szezonra.

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0tumblrReddit0
kategóriák: divathét   tags: