Street Studio Budapest #01 – Kata

A mai nappal egy új rovatot indítunk útjára, Street Studio Budapest néven. Gondolom már kitaláltátok, hogy egy street fashion rovatról van szó, de nem a szokványos formában. A “Studio” elnevezés arra utal, hogy az alanyokat nem véletlenszerűen az utcáról választottuk ki, hanem a barátainkat, ismerőseinket, stylistokat, újságírókat kértünk fel a szereplésre, nem csak a divatszakmából.

Természetesen nem szeretnénk kizárni senkit, így ha ismersz olyat aki szívesen szerepelne a rovatban, vagy éppen Te magad vagy az, akkor írj nekünk a juicy@mashkulture.net emailcímre és mi szívesen lefotózunk.

A fotó és a szokásos outfit információk mellett mindig találtok majd egy miniinterjút is a szereplővel, amit ezesetben a folytatásra kattintva olvashattok.

Reméljük, hogy a rovat elnyeri majd a tetszéseteket és sokan jelentkeztek a fotózásra!

Oltai Kata – a Ludwig Múzeum kurátora

kabát: vintage
póló: vintage
nadrág: Monki
cipő: Bershka
karkötők: eBay
szemüveg: vintage

fotó: Kecskés Márton

A Ludwig múzeum kurátoraként, jelenleg milyen projekten dolgozol?
A fő projektem idén Rita Ackermann egyéni kiállítása novemberben, amihez egy fanzine-t is készítünk, illetve további két európai helyszínre megy tovább remélhetőleg. Közben pedig nyáron lesz egy Moholy-Nagy László retrospektív, amit koordinálok.

Ha leteszed a munkát, mit csinálsz a legszívesebben?
Az igazság az, hogy az én munkám nem olyan, hogy délután 4-kor kiesik a ceruza a kezemből, ilyenformán minden amit csinálok valahogy kapcsolódik ahhoz ami érdekel, valamilyen formán beépül a rendszerbe. Van két kutyám, ők fontosak, family. Illetve régi imádott szokásom, hogy szombat délelőtt elmegyek egy kicsit a városba, elsősorban turkálókba, aztán veszek magazinokat és újságokat és 2-3 órára beülök egy kávézóba.

Mi nélkül nem tudnál meglenni?
Igazából sok minden nélkül nem tudnék meglenni, eléggé kötődöm tárgyakhoz, és hangulatokhoz amiket tárgyak vagy azok együttese generál. Azt hiszem a lakásom atmoszférája nélkül nem tudnék meglenni. A másik fontos dolog pedig az inspiráció, akármilyen formában, de minden nap kell, ami a monotonitást, kiszámíthatóságot tompítja, az nagyon kell!

Számodra mit jelent az öltözködés, és a ruha, amit viselsz?
Az ahogyan megjelensz, aminek része az öltözködés, ékszerek, tetoválás, hajviselet, akármi ami körülvesz, az mindig üzeneteket közvetít a külvilágnak, a közvetlen környezetednek. Szerintem fontos ez a primér és elsődleges állásfoglalás is, ennek a tudatos használata. Szeretem a kontrasztokat, hasított bőrt fényes bőrrel, selymet military anyaggal, szakadt farmert kosztüm kabáttal. Mindent ami egy kicsit kibillent a megszokottból.

Szerinted, mi magyarok, miért öltözködünk még mindig ennyire bátortalanul (tisztelet a kivételnek)?
Igen, a legjobb szót használtad! Nekem az elméletem az, hogy az önbizalom egy olyan dolog, amikor nagyon kevés van valakinek, akkor akar a lehető legtöbb embernek megfelelni, mindenki véleménye számít, illetve mindenkiére ad, és bárkinek a rosszallása bántó. Amikor viszont tudatosan csinálsz valamit, önbizalommal, akkor egyre szűkül, hogy kiknek a véleményre adsz, kiket tisztelsz, ez pár ember a végén. Na pontosan azt gondolom, hogy Magyarországon jelenleg önbizalomhiányos állapotok vannak mindenhol, ez végletes intoleranciához vezet és bizony bátortalan önkifejezéshez. Az öltözködésben is!

Mi az, amit mindenképpen ki szeretnél próbálni ebben az életben?
Ami érdekel azt meglépem. Nem vagyok álmodozó alkat, és nincsenek extremitások a fejemben.

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0tumblrReddit0
 • Poppy
 • Anika
 • db
 • Plus size life
 • boris
 • nóri
 • j.kata
 • andaluzia
 • sdavid
 • csipes antal
 • SmizeDivat by Chaby
 • Niszy