Design Hét 2008

Holnap indul az ötödik Design Hét, ami az eddigiektől eltérően egy hét helyett 10 napos lesz. Rengeteg helyszínen kb 50 rendezvényt kínál a programsorozat, melynek központi témája a Párbeszéd.
Az állandó programoknak az Iparművészeti Múzeum ad helyet, itt adják át október 7-én a Magyar Formatervezési Díjat, illetve itt kerül megrendezésre október 9-én a Kortárs kifutó című divatshow is.

Felhívnám a figyelmeteket a Design Hét Portfólió című “szatellit” rendezvényére, melynek keretein belül 20 fiatal művész, 20 helyszínen állítja ki munkáit. Ezek közül ajánlanék párat:

Kiadó Kávézó (VI. Jókai tér 3.): Fenyvesi Zsófia kiállítása. WINGS:THINGS. Szárnyalni vágyó madárvektorok, hegy és óceán mánia, forma és színribillió. Az elmúlt években leginkább sport, zene és divat területén tevékenykedő fiatal grafikus munkái, napi szenvedélyei, belső és külső utazásai bemutatása kézi és számítógépes grafikai eszközökkel. Kolor boredom!
Kiállítás Fenyvesi Zsófi alteregójától, Margrintól.

Castro Bistro (VII. Madách tér 3.): Királyfalvi Károly street art és az ehhez tartozó zenei világ inspirálta régi és új művei. Vászon printek, matricák, színes papír nyomatok, lézergravírozott képe és vektoros grafikák minden mennyiségben!

Subvibe Premium Shop (V. Váci u. 40 ): Blik Dániel Patternative című tárlata. A reklámgrafika, a graffiti és az urbánus művészetek területein edződött fiatal grafikus legújabb kiállítása a limitált szériás ruhákat és cipőkuriózumokat forgalmazó underground shopban. Pattern, kamuflázs és az üzletre szintén jellemző fekete-fehér sorozatok, kézi rajzainak személyességét ötvözik a computer-design nyújtotta lehetőségekkel.
MINTA, STÍLUS és TEREP gyakorlatok, újító eszköz és anyaghasználattal nyakon öntve.

Jelen Kávézó (VIII. Blaha Lujza tér 1-2.): Printek, nyomatok, vektorok, háttér dekorációval a neopaint.hu kiállításán. A Jelen kávézó egy új termében, teljes koncepciós dekoráció, főszerepben a képekkel és a háttérel!

A helyszínek gyalog bejárhatók, ugyhogy a többieket is nézzétek meg, de siessetek mert a megnyitók két óra alatt lezajlanak. :)

kép és info: Design Hét 2008

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0tumblrReddit0
kategóriák: események  

Comments are closed.